Over mij

Vanderwijkschrijft is Peter van der Wijk. Ik help bedrijven met het ontwikkelen van hun corporate story: van kerngedachte, missie, visie, ambitie tot manifest, interne storytelling en externe content. Voor bestuurders die hun visie of memoires willen delen met de wereld, fungeer ik als sparringpartner en ghostwriter.

Over mij voor bedrijven

Een heel bedrijf kun je neerzetten in tien woorden. Liefst nog minder. Standaard streven van me. Het gaat om de kern. De rest is aankleding. Schrap wat kan, houdt wat helder maakt. Blijf dichtbij jezelf, authentiek, oprecht en geloofwaardig. 

Over mij voor wat

Corporate story’s voor bedrijven die het even kwijt zijn. Storytelling concepten voor interne en externe communicatie. Scripts voor corporate films. Jubileum projecten voor bedrijfsmijlpalen. Corporate website copy. Boeken en essays voor CEO’s met visie.

Over mij voor wie

Mijn opdrachtgevers zijn groot, klein, MKB, CEO, manager, startup, bureau, consultant. Rijk geschakeerd: banken, goede doelen, pensioenfondsen, lagere scholen, pharma, bouwbedrijven, supermarkten, automerken. Als liefhebber vind ik alles boeiend. 

Over mij om mee te werken

Helderheid als rode draad. Lumpsum begroting vooraf, afgesproken, klaar. Wat snel moet, gaat snel. Wat goed moet, komt goed en liefst beter. Lever altijd meer dan verwacht. Laat een goed idee een beter idee niet in de weg staan. 

Over mij als schrijver

Voor mij is de corporate story een mensenverhaal, meer dan een bedrijfsverhaal. Vandaar: voorliefde voor prikkelen van de verbeelding. Voor schrijven in taal die mensen meeneemt en inspireert. Voor boardroom visie vertalen naar werkvloertrots. 

Over mij als freelancer

Ben ik duur? Enorm duur voor wie vindt dat alles goedkoop moet. Elke cent waard voor wie vindt dat een bevlogen vakman meerwaarde oplevert. Check het zelf. Mail me voor een indicatie t.a.v. een project waar u mee zit.