Achtergrond, kennis en ervaring

Foto op 02-05-18 om 15.46 2

Als copywriter

Ik heb ik me bij de beste bureaus van Nederland kunnen ontwikkelen temidden van de grootste namen in het vak. Ik heb ontelbare campagnes ontwikkeld voor A-merken zowel als voor de overheid, offline en online. Ik heb honderden radio- en TV-commercials bedacht en helpen uitvoeren, de ADCN Copyprijs en meer bekroond werk kunnen vieren en pay-offs geschreven, die in het collectief geheugen zijn opgenomen.

Als founder/partner en creative director

Ik ben bijna tien jaar founder/partner geweest van een eigen bureau en heb zo de lusten en lasten van ondernemerschap leren kennen. Tussendoor heb ik mijn kennis mogen doorgeven aan jonge talenten als gastdocent aan de Willem de Kooning Academie. Inmiddels vervul ik op soortgelijke manier een mentorschap voor jonge creatieven bij bureaus.

Als freelance copywriter

Na fusie en verkoop van mijn bureau ben ik sinds 2001 freelance actief, aanvankelijk als allround, thematisch creatief voor conceptontwikkeling en copy. In 2008 werd me gevraagd een boek te schrijven over Corporate Storytelling, een toen opkomend nieuw verschijnsel. Het bleek de aanzet tot een steeds verdere verdieping van mijn kennis en ervaring op dit gebied.

Als corporate copywriter

Mijn brede ervaring met marketing-communicatie  blijkt zeer van pas te komen in wat ik nu doe. Analytisch vermogen, snel tot de kern komen, positionerend denken en invoelend en inspirerend schrijven: het zijn voorwaarden om de ziel van een bedrijf bloot te leggen en herkenbaar in woord en beeld te vangen. Corporate opdrachtgevers waarvoor ik inmiddels heb gewerkt zijn o.a. grotere organisaties als SHV, NS, Nationale Nederlanden, ABN AMRO verzekeringen, Nefarma, Kennedy Van der Laan Advocaten en Van Wijnen maar ook vele kleinere organisaties, van zorginstellingen tot lagere scholen. Geïnteresseerd in een gesprek en kennismaking over een project waar u een nieuwsgierige blik van buitenaf voor zoekt? U weet me te vinden.

Peter van der Wijk. Ervaring in facts & figures.

1974 

1977

1979

1982

1983

1985 

1988

1990

1992

2001 – heden

Baas & van Haastrecht

Avon Cosmetics, London

Hansnel Reklamemakers

TBWA

Young & Rubicam

KVH/GGK

PPGHT/JWT

Lowe Kuiper & Schouten

Bruns van der Wijk (co-founder/partner)

freelance, Vanderwijkschrijft

Bekroningen: 5x ADCN, ADCN Copyprijs, Silver Lion, 7 Epica’s, Nederlandse DM Award, Esprix Award, talloze nationale en internationale nominaties.

Ervaring: Werkte o.a. voor ABN AMRO, Postbank, Aegon, RVS, Sony, Philips, KPN, Ericsson, Ahrend, BMW, Mercedes-Benz, Mazda, Toyota, Red Band, Verkade, Peijnenburg, Campari, Chocomel, Fristi, Fanta, Campina Melkunie, Sourcy, Grolsch, BelCompany, BASE, Douwe Egberts, Siemens, Univ, diverse overheidscampagnes e.v.a.

Publicaties: Boek “Corporate Storytelling“, de marktwaarde van een geloofwaardig verhaal. Over de kracht en het belang van het bedrijfsverhaal, van binnenuit verteld en naar buiten toe volgehouden en blijvend doorvertaald.

Bekende thematieken, o.a:

Al het goeie komt van Melkunie koeien – Campina Melkunie

Een slimme meid is op de toekomst voorbereid – Ministerie Sociale Zaken

Red Band, als je voor pret bent – Red Band Venco

…………………, daar kun je mee thuis komen – Ministerie Verkeer & Waterstaat

Willen weten. De Volkskrant. – PCM

BASE. Freedom of speech – BASE (België)

Een gedachte over “Achtergrond, kennis en ervaring”

Geef gerust commentaar, ik reageer altijd

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.