Werken aan onderscheidend geluid

“Kun je voor ons ook….” Ja, dat kan ik. Het voordeel van jaren ervaring is dat ik voor enorm veel uiteenlopende merken, bedrijven en markten gewerkt en geschreven heb. Het stelt me in staat om bedrijven op welke manier ook hun eigen geluid te laten horen, 

Corporate copywriting

Corporate copywriting lijkt een niche, maar is in realiteit nog altijd groot en veelzijdig. Het omvat copywriting voor een breed scala van doeleinden. Voor de corporate website, voor arbeidsmarktcommunicatie en (sociaal) jaarverslagen zowel als voor bedrijfs- en productbrochures, sponsored magazines, online content, blogs, podcasts, persberichten. Aansluitend bij de bestaande tone of voice dan wel met een nieuwe eigen stijl na fusie, reorganisatie, herpositionering of rebranding.

Corporate story definiëring

Wat ik veel doe: het kernverhaal van bedrijf en organisatie, vastgelegd in heldere taal als uitgangspunt voor intern en extern gebruik. Representatief voor de eigen identiteit, persoonlijkheid, eigenschappen en waarden. Vaak in eerste instantie een Story Document als management instrument, erna ook vertaald naar een meer emotioneel Manifest voor internal branding en externe communicatie kick-off.

Corporate concept ontwikkeling

Breed denken om tot een concreet, flexibel en onderscheidend vertelconcept te komen. Crossmediaal veelzijdig voor uitwerkingen naar alle benodigde media, online en offline, maar ook voor zaken als events, sponsoring, experiences, etc. Een eenduidig en soepel vertaalbaar vertelconcept geeft uw bedrijf de mogelijkheid om op elk podium onderscheidend door te komen. En daarmee verder te bouwen aan versterking van  de reputatie als bedrijf en werkgever, zowel als aan de inhoudelijk bekendheid van het merk.

Corporate film en content

Film rukt op als corporate medium, omdat de emotie van bewegend beeld grote meerwaarde meegeeft aan het verhaal. Dat maakt een brandfilm interessant als levend manifest, waarmee je als bedrijf het eigen geluid indringend en meeslepend neerzet. Ik ontwikkel hiervoor concepten en scripts en begeleid de uitvoering, met dank aan de grote ervaring met film. Hetzelfde geldt voor leadership vlogs: een effectief middel om key-professionals uit de organisatie op een eigentijdse manier hun kennis te laten delen. 

Corporate mijlpaal 

Een bedrijfsjubileum is een teken van succes, continuïteit en consistentie. Dat wordt door steeds meer bedrijven onderkend als gelegenheid om hun verhaal op bijzondere manieren te delen met de organisatie, stakeholders, klanten en relaties. Opvallend in online tijden: het jubileumboek is terug als waardevol en exclusief memento. Ik ontwikkel voor dit specifieke doel o.a. boekconcepten en hou me bezig met de invulling en uitvoering ervan, in samenwerking met gespecialiseerde designers.

Neem contact op, altijd open voor vragen. 

Telefonisch: (31) 06 151 12 00 35  – Mail: vanderwijk@icloud – Skype: petervdw54

—> Terug naar home