Copy moet rollen

Copy moet rollen als de bal op kort geschoren vochtig gras, als een skateboard van een strak geasfalteerde helling.

Copy moet rollen van je tong, zelfs als je het alleen nog maar stilletjes leest als de ‘About us’ op de website.

Copy moet rollen van zin naar zin, van regel naar regel, vlot en gemakkelijk in je op te nemen.

Copy moet rollen in organisaties, omdat het mensen helpt zich te herkennen in het grotere verhaal, de visie van de baas en de missie van de zaak.

Copy moet rollen voor managers die snappen dat een visie pas een visie is als je ‘m voor je ziet, beeldend en inspirerend beschreven zoals rollende copy doet. 

Copy moet rollen in de taal van nieuwe generaties die naar bedrijven kijken en vragen: waar gaan jullie nou echt over? Tell me, ik moet het weten voor ik iets met je wil..

Copy moet rollen, omdat copy die rolt mensen zo ontzettend gemakkelijk meeneemt in het verhaal van jouw bedrijf of merk.

Copy moet rollen, omdat je die mensen daardoor echt dichterbij haalt en kunt laten zien wat je voor ze hebt en hoe ze dat kan helpen.

Copy moet rollen, omdat mensen nu eenmaal een miljoen redenen hebben om jouw copy niet te lezen en rollende copy ze die ene reden geeft om dat wel te doen.

Copy moet rollen, omdat een minuut langer dan gemiddeld rondkijken op je zakelijke website het verschil kan maken tussen wel een telefoontje en nooit een telefoontje.

Dus laat je copy rollen. Laat je copy niet struikelen over de rulle ondergrond van corporate jargon. Laat het niet steken in de zuigende modder van doorsnee taal.

Durf je copy een duwtje te geven. Durf het te laten gaan, als je zoon of dochter die je voor het eerst fietsen leert. Laat ze los en kijk ze toch eens gaan, die woorden van je.

Kijk ze gaan, helder en inspirerend naar je klanten toe. Kijk ze gaan, enthousiasmerend en verbindend naar je medewerkers toe. Kijk ze gaan, als oprecht gepassioneerde missie naar de buitenwereld toe.

Copy moet gáán, vrij en gevleugeld, een feest voor wie het maar tegenkomt, een verademing tussen het grijs van het gewone en het gemiddelde.

De wereld verander je niet met taal die stolt, maar met taal die rolt.

Geef een reactie