Niet te vatten

Nieuw project onder handen. Reputatie traject. Voor een professional in cultureel vak. Gereputeerd vakman. Aantoonbaar succesvol. Gelouterd en gelauwerd. Maar ook: grillig. Niet bang voor het experiment. Onblusbaar nieuwsgierig naar Anders en Nieuw. Zijn probleem: de Nederlandse cultuurmores. Want geen hokje om hem in te stoppen. Geen etiket op te plakken. Lastig te vatten. Onvoorspelbaar. Dan loop je in Nederland tegen moeilijk kijkende mensen aan. Waar komt-ie nu weer mee? Waarom nou weer van dat gebaande pad af? Waarom blijft-ie niet bij wat we kennen? Njet. Duimen omlaag. Negeren. Of afbranden. Net zo gemakkelijk. Culturele wereld. Een geslepen mes is nooit ver weg. Tja. Gek eigenlijk. Vooral jammer ook. Dat iemand’s passie, durf en moed niet beloond wordt. Zelfs afgestraft. Ik zou zeggen: zo iemand is een zegen voor dat vak. Elk vak wordt groter als je er de grenzen van verlegt. Dat zou je moeten entameren, , omarmen. Op z’n minst steunen. Accepteer elkaars verschillen. Tot grilligheid aan toe. Bedoel. Prince was ook vrij lastig te vatten. Maar ook vrij geniaal. Heeft het muziekvak niet bepaald onder geleden. Enfin. Bijzonder personal branding project. Blijf me volgen.  

rs-236765-prince