Pier Eringa likes

Pier Eringa. President-directeur ProRail. Markante man. Geen bange man vooral. Integendeel. “Ik ben graag op een plek die in het nieuws is.’ Nou, me dunkt. ProRail, populaire Kop van Jut.  Maar sinds Pier is ProRail LinkedIn binnen getrokken. Met de borst vooruit. Pier laat zich zien, letterlijk. Vanaf de ProRail werkvloer. Vanuit de ProRail boardroom. Langs het ProRail spoor. Bij een ProRail overweg. Is het iemand anders die over ProRail bericht: Pier Eringa likes, staat er steevast boven. Ik mag dat wel.

Zo hoort het ook in deze social media tijd. Zeg ik al langer dan vandaag.

Bedrijf is merk. Merk is persoonlijkheid Persoonlijkheid is een gezicht. Dus, topman, topvrouw: naar buiten. Laten zien. Uitleggen. Informeren. Meenemen. Uitdragen. Niet bang zijn. Waarvoor eigenlijk? Commentaar? Dit is Nederland. Zichtbaar leiderschap wordt hier per definitie gewantrouwd. Ego! Ijdelheid! Uitsloverij! Niets van aantrekken, bestuurders. Altijd mensen die liever schaap zijn dan herder.

Wat Pier Eringa doet, doet ProRail goed. De kracht ervan: het is niet defensief. Het neemt voortouw. Het vertelt. Zelfbewust. Per update leer je meer over ProRail. Meer kennis geeft meer inzicht. Meer inzicht geeft meer begrip. Goed, misschien tikje uitkijken voor de frequentie van updates, Pier. Misschien ook eens kijken naar totaal van het verhaal. De website bijvoorbeeld. De discrepantie in tone of voice. Een wat stijfjes Over Ons. Maar een jolig personeelsfilmpje. Meer rode draad kan nooit kwaad. Mist nog. Maar het begin is er. Zie hieronder. Leuk om te volgen. Doen. En anders mij volgen? Aardig, tnx.

 

CEOPierEringaPierBordPier postPierlikesfilmpjePier Eringa likes