Een andere toon aanslaan

Iedereen heeft een toon. Manier van spreken. Eigen stijl. Eigen stopwoordjes. Dat geldt voor bedrijven ook. Dat vergeten ze alleen vaak. Volgen ze de taal van hun markt. Vooral B2B zie je dat veel. De een zakelijk, de ander zakelijk. De een schreeuwerig, de andere ook. Dat is gek. Onderscheid is alles. Qua inhoud, zeker: dat eerst. Maar hoe is net zo belangrijk geworden als wat. Eigen geluid eerst, zeg ik altijd tegen bedrijven. Heb je dat al. Klink je al hoe je bent. In alles, van directie speech tot mission statement tot website copy tot e-nieuwsbrief tot radiocommercials? Alles telt bij elkaar op. Betaalt zich uit ook. Herkenning is een groot voordeel. Word je sneller gezien. Beluisterd. Gelezen. Vertrouwd. Aangeklikt. Gebeld. Onlangs mijn eigen toon omgegooid hier. Ik werd te wollig. Teveel iedere andere copywriter. En ik ben niet iedere andere copywriter.  Al zeg ik het natuurlijk zelf. Ook een andere toon aanslaan? Mail gerust. En blijf me volgen.