Het kippenvel manifest

Factor J brieft me voor een van haar opdrachtgevers. Introverte organisatie. Onderwijs. Er was een nieuwe positionering voor ontwikkeld. Sterk en helder. Maar een positionering is een positionering. Vreemd terrein voor leraren. En op hun school was veel gebeurd. Nare zaken. Hard aangekomen. Leraren zijn goud. Kinderen eerst. Zij laatst. Zo zijn ze. Bedeesd publiek voor een strategie presentatie. Dus. Of ik die positionering een vertaling kon geven. De betekenis ervan.  Voor hen. Voor ‘hun’ kinderen. Het gevoel van de nieuwe koers. De nieuwe school in woorden. Om iets los te maken bij hen ook. Dat zou het mooiste zijn. Het werd mooier nog, eigenlijk. Niet alleen herkenning en goh ja dit zijn we, wat goed zeg. Meer dan dat. Na het voorlezen werden traantjes gepinkt. Woorden kunnen dat doen. Als je weet hoe. Blijf me volgen.