Check je content op Goede Buurman Factor

Het kenmerk van goede content is dat het concreet of praktisch bijdraagt
aan het leven van de doelgroep: die moet er iets aan hebben en mee kunnen.

Content ontwikkeling doe je tenslotte om:

  1. Verdieping te geven aan bedrijf of merk
  2. Autoriteit te versterken door kennis te delen
  3. Een authentieke en geloofwaardige stem te laten horen
  4. Interactie te genereren met uw doelgroep
  5. Een fanbase van volgers op te bouwen

De online media van nu laten toe dat je als bedrijf veel interessanter, veel uitgebreider en veel aanstekelijker kennis kunt aanreiken waar de consument of de zakelijke prospect iets mee kan.

Mensen zijn vandaag actief op zoek naar van alles wat ze verder helpt in hun leven, wat ze kan helpen iets te doen waar ze nog geen of te weinig verstand van hebben (DHZ klussen, tuin aanleggen, zelf brood bakken). Of wat hen in staat stelt wat ze al goed kunnen, nog beter te doen (koken, kleding maken, vogelspotten). Of inzicht te geven over zaken waar ze over twijfelen (reizen, verzekeringen, ziekteverschijnselen).

Het is net als met de vriend, buurman of collega die je een handige tip geeft of van nuttige info voorziet, waar je iets aan hebt: die ben je dankbaar en dat brengt je dichterbij elkaar, dat gaat vanzelf.  De Goede Buurman Factor, noem ik het, omdat het ook tussen bedrijven en mensen precies zo werkt .

Dat is de grote waarde van goede content. Maar: die moet altijd vanuit jezelf komen. Goede content wordt niet bedacht, het is geen reclamecampagne; het is laten zien wie je bent, wat je kunt en hoe je wilt helpen. Vanuit je identiteit en kernwaarden, oprecht en geloofwaardig.

Het dwingt elke organisatie de best mogelijke kennis naar boven te halen. Om daar dan weer die onderwerpen uit te pikken die de beste kans maken om interessant te zijn voor mensen die je wilt bereiken en interesseren in je merk of bedrijf.

Het is werken, óók aan de kant van de klant, vanuit mijn perspectief gezien. Goede input is essentieel. Een sterke blog of een breed gedeelde goed bekeken serie YouTube filmpjes kan net zo goed in iets kleins zitten als in iets dat groot nieuws lijkt.

Het is zoals ik op het moment voor en vooral met enkele opdrachtgevers werk als ‘ghostblogger’. Voor hen ontwikkel en schrijf ik een maandelijkse blog. Het is tijdrovend als je het goed wilt doen (reden waarom ik merk dat steeds meer bedrijven dat deel van het werk outsourcen), maar ook fascinerend en dankbaar werk.

Op dit moment heb ik nog ruimte voor 2, maximaal 3 mensen of bedrijven voor wie ik op regelmatige basis stem en pen zou kunnen zijn. Dat klinkt nogal exclusief en dat is het ook: deze insteek wordt ingegeven door het uitgangspunt om inhoudelijk hoogwaardige kwaliteit te leveren. Daar is tijd voor nodig en ik werk liever heel goed voor minder klanten dan heel veel voor meer klanten.

Omdat effectief bloggen ook een zaak is van langere adem (je bouwt er een band mee op met de doelgroep en dat is niet in een, twee blogjes voor elkaar) bestaat een blogsamenwerking altijd uit minstens 6 tot 12 maanden, eventueel met een proefperiode van 3 maanden.

Het voordeel is dat de kosten op maandbasis relatief laag blijven. Afhankelijk van doelstellingen en manier van samenwerking gaat het dan over een bedrag tussen 2000 en 4000 euro voor 6 maanden. Dat is te overzien voor een manier van communiceren waar je altijd controle over hebt, waarmee je autoriteit verspreidt en versterkt, volgers en leads ontwikkelt en waarin elke blog opnieuw bijdraagt aan een merk dat door mensen gezien gaat worden als een Goede Buurman.

Interesse? Mail vanderwijk@icloud.com of klik hier voor meer informatie en een kostenbegroting.