Superverhaal laat kansen liggen

In een woord zeggen waar je voor staat, wat je doet, 

wie je bent en hoe je werkt: dat is weinig bedrijven gegeven. Het hoort eigenlijk zo, maar de meeste bedrijven lukt het domweg niet.

Fokker dus wel. Hier komt het: Aircrafting.

Vindt maar eens een woord dat zo organisch het ambachtelijke gevoel van vakmanschap verknoopt met het hoogwaardige karakter van de vliegtugindustrie. Het had niet beter gekund.

Aircrafting heeft alles wat het fundament van een ijzersterk bedrijfsverhaal vereist; oorspronkelijkheid, eigenheid, relevantie, authenticiteit, verbeeldingskracht, verbinding.

Tja, en dan zie je de corporate video en daar gaat het toch een beetje mis allemaal.

Daarin wordt namelijk geprobeerd aircrafting uit te leggen. Bijna 5 minuten lang zie je een clichématige aaneenschakeling van fabrieksbeelden, voorzien van een slaapverwekkende voice over en een soundtrack uit de kelders van de stockmuziek.

Na anderhalve minuut besef je ineens dat je zit te staren. Hetzelfde geldt ook voor het Aircrafting Manifesto, dat een feest van inspiratie had kunnen zijn, maar om een of andere reden een document is geworden waar je niet doorheen komt.

Dat willen uitleggen van het corporate verhaal is een valkuil waar de allerbeste bedrijven wel eens instappen, dus het is geen schande. Wel is het vooral hier ongelooflijk jammer en een dot van een gemiste kans.

Aircrafting: je voelt er passie en betrokkenheid in zitten, je proeft er de drang naar perfectie in, de wil om te excelleren, de ambitie om te laten zien wat Fokker allemaal kan.

Aircrafting is een zeldzaam sterke gedachte. Er schuilt een wereld van verhalen achter. Zoek ze op en vertel ze kleiner, maar beter. Korter, aardiger, interessanter, leerzamer, informatiever, dichterbij.

Haal die passie voor het Fokker vak naar boven vanaf de werkvloer. Selecteer innovatieve pareltjes en laat er je meest bevlogen vakman over praten. Laat zien die trots op wat je doet, wat je mensen doen, wat je levert, hoe klanten over je praten.

Kies voor een echt inspirerende invulling, waarin veel dichter op de huid van de innovatieve expertise, het menselijk vakmanschap, de verbinding met klanten en de trots van het unieke Fokker product wordt ingezoomd.

Neem me mee in de unieke Fokker beleving. Breng me op het puntje van m’n stoel, als internationale airline executive, defensie specialist en top decisionmaker.

Aircrafting is een storytelling goudmijn, waarmee het merk Fokker, van zichzelf ijzersterk, extra meerwaarde is te geven. Die extra edge, die extra inhoud, dat extra onderscheidende gevoel van specialisten die tot de top van hun vak behoren.

Elk beetje extra is meegenomen in de bitter competitieve wereld van de global aviation industrie. Fokker heeft het voor het grijpen dankzij het begrip aircrafting als verhaalfundament en vertelplatform.

Het beste corporate verhaal is het corporate verhaal dat niet lijkt op een corporate verhaal.  Als Fokker bereid is op die manier naar aircrafting te kijken, zal het zien hoe bijzonder dat nog allemaal kan worden.