Het bos in met een foute tent

Geloofwaardigheid is alles voor een merk. Ik vraag me dan ook af of ABN AMRO niet met vuur speelt op dit moment. De bank suggereert in een commercial dat nog tijdens de vakantie het geld voor een kapotte tent wordt overgemaakt, om er een nieuwe mee te kunnen kopen. Ik keek er al even verbijsterd van op als het meisje dat het van haar natuurvriend te horen kreeg.

Natuurlijk, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus het kan zijn dat Zalm c.s. echt eens even revolutionair willen uitpakken voor de rekeninghouders. Een verzekering zonder voorwaarden achteraf, zonder het juiste aankoopbonnetje en zonder allerlei excuses om toch niet dan wel een beetje en in ieder geval langzaam uit te keren. Het zou wat zijn.

Op naar de site dus, want dit wil ik wel meemaken. Ik verheug me nu al op de historische tekst en uitleg van deze baanbrekende reisverzekering:

‘Met een doorlopende reisverzekering van ABN AMRO weet je niet wat je overkomt als je iets overkomt. Iets verloren of kapot gegaan, ziek, zwak, misselijk? Gaan wij niet moeilijk over doen. Eén telefoontje en wat je ook nodig hebt om lekker vakantie te blijven vieren, krijg je meteen op je bankrekening overgemaakt. Bonnetjes? Factuurtjes? Welnee, gekkie. Nergens voor nodig, we geloven je gewoon op je blauwe ogen. Je bent toch klant bij ABN AMRO? Nou dan. Fijne vakantie van ons allemaal, ook van Gerrit!’.

Op http://abn.com/QO5tmI klik ik me een versuffing, maar wat ik ook tegenkom, geen tekst die de boude bewering op de buis van hard bewijs voorziet. Geen syllabe die de aanlokkelijke belofte ondersteunt. Of zou het ergens in een van de twee PDF’s met voorwaarden zitten die je kunt downloaden? Ik begin er niet aan. Wie zoiets bijzonders introduceert, verstopt dat niet in een woud van voorwaarden.

Dus helaas, ik ben bang dat we weer ‘ns blij worden gemaakt met een dooie mus. Niks bankieren anno nu, maar verzekeren als altijd. Daar zit je dan straks: het bos ingestuurd met een foute tent aan de andere kant van de telefoon.